Inschrijven bij den 43ste
Wil je weten hoe je je kind kan inschrijven bij onze scouts?
Hoe zit het met broers en zussen die willen inschrijven?
Sinds dit jaar is er de verplichte individuele steekkaart voor alle leden (huidige en nieuwe). Wat is dat?

Een antwoord op deze vragen vind je hier.
Geschreven op 04-09-2011 | Reageer!

Update voor het nieuwe scoutsjaar
De kampen zijn voorbij, het is augustus, dus stilaan tijd om eens aan het nieuwe scoutsjaar te denken.

Starten doen we op 17 en 18 september met het startweekend. Zaterdag om 20u openen we ons nieuw lokaal met een receptie. En zondag om 13u vliegen we erin met een spetterende overgang.

Wil je lid worden van onze scouts?
Lees dan zeker de kennismakingspagina.

Armoede is een onrecht - Maak er spel van, is het nieuwe gezamenlijke jaarthema van Scouts en Gidsen Vlaanderen en 7 andere jeugdverenigingen. Lees meer.

In de loop van augustus en september volgt er meer info over het nieuwe scoutsjaar. Vakantiegroetjes van webmaster Stijn
Geschreven op 10-08-2011 | Reageer!

Foto's groepsweekend
Van 8 tot 10 april gingen alle takken op disneyweekend in Opoeteren. Wil je nagenieten van dit heerlijke weekend?
Bekijk de foto's van het groepsweekend
Geschreven op 15-05-2011 | Reageer!

Binnenkort een gloednieuwe website!
Niet enkel een nieuwe website, maar tevens een nieuwe webmaster.
Na meer dan 9 jaar neem ik, Stijn (oud-leiding), binnenkort afscheid als webmaster van scouts43.be. Ik ben trots op het werk dat ik heb verzet om deze website jaar in jaar uit up to date te houden.
Ik hoop dat jullie, bezoekers, ook veel plezier beleefd hebben aan deze website. Ondertussen werkt Simon hard om de nieuwe website online te krijgen.
Benieuwd! Nog even geduld!

Groetjes
Stijn
Geschreven op 26-04-2011 | 2 reacties

De Stafkaart van mei en juni
We zijn alweer aan de laatste stafkaart van dit jaar toegekomen. Dit wil zeggen dat de examens er aan komen en we druk bezig zijn met de voorbereidingen voor onze kampen en onze grootse BBQ.

Op 14 mei houden we een kamp info avond. Hier wordt het kampthema van elke tak bekend gemaakt en is de leiding beschikbaar voor vragen, info en inschrijvingen. Nadat je de nodige info hebt verkregen kan je nog rustig napraten op de bieravond van de jins.

Ook organiseren de givers op 7 mei een giverproject. Dit is een zeker niet te missen spektakel.

Scoutsige groeten,
Elke en Jeroen

Lees De Stafkaart van mei en juni
Geschreven op 26-04-2011 | Reageer!

De afbraak van het bommakot en de aanleg van de tuin
Wil je weten hoe de afbraak van het bommakot is verlopen?
Wil je filmpjes zien hoe het bommakot tegen de vlakte gaat?
Wil je zien hoe kapoenenpapa's kunnen touwtrekken?
Wil je meer weten over de metamorfose die onze tuin heeft doorgemaakt de laatste anderhalve maand?
Wil je ... ?
Surf dan naar lokaal.scouts43.be en bekijk de evolutie van onze tuin in woord en beeld.
Geschreven op 25-04-2011 | Reageer!

Nieuwe foto's en filmpjes van het kapoenen- en welpenkamp
Plots, uit het niets, komen er nieuwe foto's en filmpjes tevoorschijn. Het zijn nog meer dan 100 nieuwe foto's van voornamelijk de kapoenen op hun feestkamp. Daarnaast staan de filmpjes van de bonte avond van op kapoenen- en welpenkamp nu ook online. Veel kijkplezier!
Bekijk de foto's - nieuwe foto's vanaf pagina 9 (klik op 9 rechtsbovenaan)
Bekijk de filmpjes van de bonte avond
Geschreven op 25-04-2011 | Reageer!

Foto's jogi's
Elke week doen de jogi's supertoffe activiteiten. De enthousiaste jogi's en nu ook enkele foto's van 3 vergadering zijn daar de bewijzen van.
Bekijk de foto's van de 3 vergaderingen:
Jogivergadering, 13 februari 2011
Kookwedstrijd van de jogi's, 19 februari 2011
Het jogi, schatten-onder-bommakot-spel, 6 maart 2011
Geschreven op 21-04-2011 | Reageer!

Foto's kapoenenweekend
In maart gingen de kapoenen, eh, indianen op weekend. En ze beleefden dolle avonturen!
Bekijk de foto's van het kapoenenweekend
Geschreven op 12-04-2011 | Reageer!

De Stafkaart van april
Liefste vriendjes en vriendinnetjes.

Er staat ons alweer een spetterende maand te wachten. Een maand vol met toffe activiteiten en NOG beter, er staat zelfs een groepsweekend gepland. We hopen dat jullie allemaal meekomen op dit weekend om er suuuuuuuuuuuuuuper toffe dagen van te maken.

Verder houd jullie ontzettend toffe leiding zich nog bezig met de afwerking en de inkleding van het nieuwe lokaal zodat we er zo snel mogelijk een openingsfeest tegenaan kunnen gooien en onze activiteiten bij slecht weer onder een droog en warm dak kunnen plaatsvinden.

Ook wordt onze tuin aangelegd. Dit zal samen met het grote grasplein aan de voorkant van ons lokaal voor veel speelruimte zorgen die we elke week opnieuw zullen kunnen gebruiken.
Info over de bouw kan je nog steeds terugvinden op lokaal.scouts43.be of je kan ook steeds even langs lopen en door de ramen gluren om de vorderingen te bewonderen.

Veel scoutsplezier.
De groepsleiding

Lees De Stafkaart van april
Geschreven op 27-03-2011 | Reageer!

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Volgende >