Foto's massale vetzakkenvergadering
Deze voormiddag ging het er lekker vettig aan toe op het Van Arteveldeplein. Alle takken behalve de jins deden eraan mee. Hieronder het resultaat na twee en een half uur vettige pret!
Geschreven op 27-05-2007 | 2 reacties

Nieuwe verbondscommissaris van Scouts en Gidsen Vlaanderen
Nog wat nieuws vanuit het verbond na de verbondsraad van 12 mei.

Pieter Michiels is voor een termijn van 3 jaar verkozen als nieuwe verbondscommissaris of VC van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Hij volgt in deze functie vanaf nu Rudy Verhoeven op die gedurende 6 jaar aan het hoofd stond van onze pedagogische nationale leiding.
Pieter was tot op heden gouwcommissaris in Antwerpen en neemt dus de fakkel over van Rudy om samen met Geert Kempen als verbondsvoorzitter en Pieter Willems als verbondsbeheerder aan het roer te staan van onze jeugdbeweging.
We bedanken Rudy voor zijn inzet en engagement, en wensen Pieter heel veel succes met zijn benoeming!
Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be
Geschreven op 23-05-2007 | 1 reactie

Nieuw logo Scouts en Gidsen Vlaanderen
Scouts en Gidsen Vlaanderen, de koepel waartoe onze scoutsgroep behoort, heeft een nieuw en definitief logo. Rond het nieuwe logo is heel wat te doen geweest. Alles begon eigenlijk vorig jaar, met de beslissing om een nieuwe naam aan onze jeugdbeweging te geven. Nadat de keuze viel op "Scouts en Gidsen Vlaanderen" moest er ook een nieuw logo ontworpen worden.
Het eerste voorstel, dat enkele maanden geleden werd goedgekeurd, was gebaseerd op het idee van de steenman. Dat is een stapel stenen die als baken een pad markeert in avontuurlijk onherbergzaam gebied en, daar waar de uitgestippelde weg ophoudt, trekkers gidst van de ene stapel naar de volgende. Toch kwam op dit logo heel wat reactie, omdat het te veel zou lijken op... tja, een hondendrol.
Daarop werd het logo teruggetrokken en gezocht naar een beter voorstel. Op de verbondsraad van zaterdag 12 mei 2007 werd uit 3 voorstellen het nieuwe logo met meer dan 90% van de stemmen goedgekeurd. Het idee van de steenman is gebleven, maar het zijn nu letters die gestapeld werden.
Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be
Geschreven op 23-05-2007 | Reageer!

Attest voor belastingsaangifte van voorbije groepskamp
Ouders die graag een attest hebben voor de belastingsaangifte (inzake uitgave voor de opvang van kinderen minder dan 12 jaar betreffende het voorbije groepskamp) , sturen best een mailtje naar groepsleiding@gmail.com. Vermeld zeker de Naam en de tak waar uw kind vorig jaar mee op groepskamp is geweest. Wij sturen u dan zo snel mogelijk een attest op
Geschreven op 19-05-2007 | Reageer!

Foto's jinkamp 2002
In 2002 gingen de toenmalige jins naar Kroatië op kamp. Nu bijna 5 jaar na hun avontuur, kan je er eindelijk ook foto's van bekijken op deze website. Dit komt omdat de Jorn (Jin in 2002 en nu reeds oud-leiding) zin had om deze toch al wat oudere foto's door te geven.
Geniet van deze kampfoto's. Een absolute aanrader voor de jins van toen.
Geschreven op 16-05-2007 | Reageer!

Foto's van het groepsweekend
Vrijdags trokken de boeren en boerinnen van den 43ste met de bus richting Ravels. nog voor we onze bestemming bereikt hadden, stappen de givers uit en gingen te voet verder. Zaterdag werden de koeien gemolken en werd er maïs geteeld. De dag werd afgesloten met een boerenbingo. Dit boerenweekend had veel in zich, maar zeker veel zon, zon en nog eens zon.
Geschreven op 16-04-07 | Reageer!

Foto's van het jins van afgelopen jaar.
Plots, als het ware uit het niets, zijn een hoop foto's van de jins van vorig scoutsjaar opgedoken. En omdat wij jouw niets willen onthouden, kan je de foto's bekijken op de website.
Als je deze fotoreeksen, of andere nieuwe fotoreeksen bekijkt kan je de foto's ook in groot formaat bekijken. Dit doe je door op de foto te klikken. Wil je de grote foto sluiten, dan klik je gewoon op de grote foto.
Bekijk de foto's van het jinkamp
Bekijk de foto's van een jinvergadering in juni
Geschreven op 02-04-2007 | Reageer!

De Stafkaart van april online
De Stafkaart van april is vanaf 1 april online te bekijken. Nee dit is geen grap!!!!!
Deze maand is weeral goed gevuld. We hebben eerst Pasen, waarbij het rustiger is voor de meeste takken. Maar daarna op 13,14 en 15 april gaan we op groepsweekend: den 43 op stal. Twee weken later is het Jambe, het feestweekend voor 100 jaar scouting. De jogi's, givers en jins feesten een heel weekend en de wolven feesten enkel zondag.
Meer info hierover in De Stafkaart en op andere plaatsen op deze site.
Lees De Stafkaart van april
Geschreven op 01-04-2007 | Reageer!

De Stafkaart van maart online
De nieuwe maand is daar, daar is maart. Maart heeft heel wat in petto. Zo heb je op 3 maart de pita-avond van de jogi's. Een week later op 10 maart is het ouderquiz (niet vergeten in te schrijven). Nog een week later leveren wij op zondagmorgen overheerlijke ontbijten (vergeet ze niet te bestellen).
Klik nu gerust hieronder zodat je De Stafkaart van maart helemaal kan doorlezen. Veel leesplezier!
Lees De Stafkaart van maart
Geschreven op 01-03-2007 | Reageer!

Foto's seutenvergadering van de wolven
De wolven kwamen verkleed als echte seuten naar de vergadering. Zo droegen zij brilglazen van minstens 2cm dik, witte sokken in sandalen, opgetrokken broek met bretellen, haar in een zijstreep. Na de moeilijke quizvragen, hebben zelfs seuten behoefte aan wat beweging.
Geschreven op 18-02-2007 | Reageer!