Nieuwe foto's van het kapoenen- en welpenkamp
Van het afgelopen kapoenen- en welpenkamp waren vooral foto's van de kapoenen te bekijken. Wel, nu zijn er meer dan 400 foto's van de welpen bijgekomen.
Om direct naar de nieuwe foto's te gaan, klik je bovenaan in de balk op -7-. Dan kom je bij de 7de pagina van de verkleinde fotootjes. Vanaf die pagina begint de nieuwe reeks foto's.
Geschreven op 3-12-2009 | Reageer!

De Stafkaart van december
December de maand van de goedheilige man en de Kerstman, maar ook van gezellige familiefeesten met overvolle magen en tafels vol lekker eten.

Het is ook de maand van de winter en voor sommigen een periode waar hard gewerkt wordt voor school. Sommigen krijgen een rapport, anderen spelen het gekregen goed van de Sint.

Doorgaans is december een koude maand, daarom geven we aan alle lezers de tip om zich warm aan te kleden als ze naar de scouts komen. Een wollen trui en een leuke muts met handschoenen kunnen wonderen doen.

Lees De Stafkaart van december
Geschreven op 30-11-2009 | Reageer!

Giverfoto's...
27 oktober hebben de givers een supertoffe vergadering gedaan. En het voorbije weekend trokken de givers naar de Ardennen om daar een heus sollweekend te beleven. Zo hebben zij o.a. op een rots geklommen en gerappeld vanop een brug.
Giververgadering, 27 oktober 2009
Sollweekend van de givers, 6 tot 8 november 2009
Geschreven op 14-11-2009 | Reageer!

De Stafkaart van november
Jawel, het is reeds november. Weer een nieuwe maand vol dolle scoutsavonturen.
Komende zondag 8 november is het Ouderbrunch (vergeet je zeker niet in te schrijven). Zondag 22 november is het spijtig genoeg geen vergadering, want dan is de leiding op weekend.
Iedereen heeft al kunnen zien dat de gelijkvloers van ons nieuw lokaal stilaan vorm begint te krijgen. Meer hierover op lokaal.scouts43.be.
Lees De Stafkaart van november
Geschreven op 3-11-2009 | Reageer!

Foto's van de givers van vorig jaar en de jins van dit jaar
Een nieuwe collectie foto's hebben de website bereikt. Even een overzicht:
Giverfuif, 24 april 2009
Jogi- giverkamp, 17 tot 31 juli 2009 (181 nieuwe foto's, vooral van de givers)
Jins op de jaarmarkt, 19 september 2009
Vergadering van de jins, 4 oktober 2009
Verder zijn er ook 3 filmpjes van het voorbije Jogi-giverkamp bijgekomen.
Geschreven op 8-10-2009 | Reageer!

Ledenstop bij de kapoenen
We zijn blij dat er dit jaar veel nieuwe kapoentjes bij zijn, maar ondertussen hebben we al meer dan 40 kapoenen. Daarom hebben we beslist om een ledenstop in te lassen. We doen dit niet graag, maar het moet voor de leiding werkbaar en voor de kapoenen plezant blijven.

Nieuwe welpen en wolven blijven wel nog altijd welkom. (Dus jongens en meisjes geboren in 2001 of ouder zijn nog steeds welkom)

Wij zouden het spijtig vinden mochten er door deze beslissing kinderen niet kunnen deelnemen aan het spel van scouting. Daarom raden wij ouders van kinderen geboren in 2002 of 2003 aan om zich te informeren bij onze naburige scouts, scouts 115.

Mocht je nog vragen hieromtrent hebben, aarzel dan niet om de groepsleiding te contacteren.

Alvast bedankt voor uw begrip.
Geschreven op 5-10-2009 | Reageer!

Foto's wolvenweekend
Van 18 tot 20 september trokken de wolven naar Kalmthout. Daar doken ze voor een weekend terug in de oertijd.
Geschreven op 27-09-2009 | Reageer!

De Stafkaart van oktober
De kop is er af. Het jaar is begonnen. Vorige week hadden we een geslaagde Startdag en we zijn blij dat er weer heel wat nieuwe gezichten bij zijn gekomen.

Oktober is traditiegetrouw Fort Fiësta maand. Vrijdag 9 oktober organiseren we in fort IV een spetterende fuif. Ouders die een handje willen komen toesteken op Fort Fiësta of die zin hebben om achter de toog of in de vestiaire te helpen. Mail naar fortfiesta@gmail.com

Hopelijk brengt de 7de editie opnieuw veel jongeren op de been en komen er heel wat centen binnen voor ons nieuwe lokaal.

Want de bouwwerken starten normaal 29 september. Het verloop van de werken kan je met foto's en verslagen volgen op lokaal.scouts43.be Daar vind je ook hoe je ons kan helpen. Alle bouwtips zijn welkom.

Geniet van deze maand.
Groeten.
Job en Bram

Lees De Stafkaart van oktober
Geschreven op 21-09-2009 | Reageer!

Hebt u zin om ons op vrijdag 9 oktober te komen helpen?
Beste ouders,

Scouts 43 organiseert op vrijdag 9 oktober 2009 Fort Fiësta. Dit jaar is het onze zevende editie van deze fuif. De fuif is in de hangar van Fort IV in Mortsel. Een jaar lang werkt een kernteam van de leiding aan Fort Fiësta. De avond zelf wordt er gewerkt door actieve leiding, maar ook door de oud-leiding en de jins. We zouden dit jaar ook aan de ouders willen vragen of zij willen helpen. Jullie kunnen ons helpen door een shift te draaien op vrijdag 9 oktober. De shift zou ofwel helpen in de vestiaire zijn of achter de toog staan. Een shift duurt 2 uur, er zijn 3 shiften (21-23u, 23u-1u, 1u-3u).

Hebt u zin om ons op vrijdag 9 oktober te komen helpen? Mail ons dan uw naam door en laat weten welke shift u wilt komen helpen (fortfiesta@gmail.com)

Voor meer informatie kan u eens een kijkje nemen op de website van Fort FiŽsta (www.fortfiesta.be).
Indien u nog vragen heeft kan u terecht bij Liesbeth Aerts (giverleiding) of Sofie Van Wouwe (Veva-Kapoenenleiding)

Alvast bedankt!!!
Liesbeth en Sofie
Geschreven op 16-09-2009 | Reageer!

Foto's en filmpjes van de startdag
Met de startdag is scoutsjaar 2009-2010 van start gegaan. Hiervoor trokken we met z'n allen naar Klein Zwitserland. De nieuwe leidingsploegen zijn voorgesteld. We hebben een overgangsspel gespeeld. En om de dag af te sluiten hebben we ballonnen opgelaten.
Bekijk de filmpjes
Geschreven op 14-09-2009 | Reageer!