Schrijf je in voor het nieuwe scoutsjaar
Een nieuw scoutsjaar kan pas zorgeloos starten nadat de administratieve opdrachtjes achter de rug zijn. Wil je er snel vanaf zijn, schrijf je dan vandaag nog in... Huidige leden hoeven enkel het lidgeld over te schrijven.
Meer info
Voor de start van het nieuwe scoutsjaar hebben we wat info hier op de website vernieuwd. Zo kan je meer lezen over het nieuwe jaarthema: Anders getikt. Ook de agenda werd aangepast. Deze wordt binnenkort nog wel aangevuld.
Geschreven op 6-09-2009 | Reageer!

De Stafkaart van september
Hallo Scouts en Gidsen van den 43
We zijn weer helemaal klaar voor een 'getikt' jaar, een 'anders getikt' jaar. Het jaarthema staat voor fantasie en orginaliteit.
We starten dit onvergetelijk getikt jaar met de startdag op 13 september.
Lees De Stafkaart van september
Geschreven op 1-09-2009 | Reageer!

Foto's wolvenkamp
Eind juli trokken de wolven op kamp. Van dit hoogtepunt van hun scoutsjaar zijn er natuurlijk ook foto's.
Geschreven op 25-08-2009 | Reageer!

Foto's jogi- en giverkamp
Ondertussen al een maand geleden, zaten de jogi's en givers in Han sur Lesse op kamp. Op hun prachtig terrein aan de rivier beleefden ze geweldige avonturen. Een collectie foto's van toen, kan je vanaf nu hier bekijken. Het zijn er hoofdzakelijk van de jogi's.
Geschreven op 25-08-2009 | 2 reacties

Filmpjes kapoenen- en welpenkamp
Tijdens de bootjesrace van de welpen, het bal van de kapoenen en op de bonte avond zijn er enkele filmpjes gemaakt. Deze zijn nu ook al online te bekijken. Veel kijkplezier.
Bekijk de filmpjes
Geschreven op 2-08-2009 | Reageer!

Foto's kapoenen- en welpenkamp
Gisteren eindigde het sprookjesverhaal van de kapoenen en het piratenavontuur van de welpen. Ja, dit prachtige kamp is voorbij gevlogen. En natuurlijk zijn hier foto's van...
De eerste reeks foto's zijn nu te bekijken!
Geschreven op 1-08-2009 | Reageer!

Update foto's
Het was eens tijd voor een grote foto-update.
Zo zijn aan volgende reeksen nieuwe foto's toegevoegd:
Jogi- giverkamp van 2008 (474 nieuwe foto's)
Groepsweekend (75 nieuwe foto's)
Pita avond van de jogi's (5 nieuwe foto's)
Bij het welpenweekend zijn alle foto's vanaf nu in groot formaat te bekijken.
Verder zijn er verschillende nieuwe fotoreeksen toegevoegd:
Winterbarbecue van de jins, 12 december 2008
Jeneveravond van de jins, 30 januari 2009
Incognitovergadering van de givers, 14 februari 2009
Jinvergadering: kaas en wijn, 27 februari 2009
Leefweek van de jins, 8 tot 14 maart 2009
Bieravond van de jins, 9 mei 2009
Vaarweekend van de jins, 16 en 17 mei 2009
Veel kijkplezier!
Geschreven op 11-07-2009 | Reageer!

Foto's barbecue
Op zaterdag 27 juni was het weer tijd voor onze jaarlijkse barbecue.
Deze afsluiter van het scoutsjaar kan zeker een succes genoemd worden. Ongeveer 180 mannen, vrouwen en kinderen genoten van deze fantastische avond. Deze barbecue had dan ook heel wat te bieden. In de eerste plaats kon je natuurlijk smullen van een goed stuk vlees en verse groetjes. De grote mensen maakten een gezellig praatje, terwijl de kinderen zich uitleefden op de gigantische springmat. De kapoenen en welpen gaven het beste van hun zelf, door een danske te doen op het jaarlied, Bureluren. Aangezien in oktober de bouw start van ons nieuw lokaal, stond het bouw-team vandaag klaar om een woordje uitleg te geven over de afbraak en de bouw.
Kortom, je hebt iets gemist als je er niet bij was!
Geschreven op 30-06-2009 | Reageer!

Foto's van de kapoenen aan zee
Gisteren stonden de kapoenen reeds vroeg gepakt en gezakt aan station Mortsel Oude-God. In hun rugzakjes vond je een lekkere boterham, een verfrissend drankje, beschermende zonnecrème, een droge zwembroek, een zachte handdoek, een superschep en een lege emmer. Zo reisden ze met de trein via Berchem naar Oostende. Om daar... u raad het misschien al... jawel naar het strand te trekken. Vanaf dat de kapoenen de zee zagen en het zand voelden onder hun voeten, gingen ze uit de bol.
Geschreven op 25-05-2009 | Reageer!

Nieuwe medische fiche
Beste ouders,

Na een recente aanpassing in de wet hebben wij als scoutsleider uw handtekening nodig om medicatie te mogen geven aan uw kind(eren). Daarom is er een kleine aanpassing in de medische fiche waarin u hiervoor toestemming kan geven.
Indien de medische fiche in uw kampboekje niets vermeldt over deze nieuwe regel, dan hebt u nog een oude medische fiche gekregen. Bij deze verontschuldigen wij ons hiervoor. U kan hier de nieuwe medische fiche downloaden.

mvg

de leiding
Geschreven op 10-05-2009 | Reageer!