Info Je bent welkom op onze scouts

Hoi!

Wij zijn één van de 5 scoutsgroepen in het Mortselse. Scouts St-Benedictus, of in het kort scouts 43. Elke zondagvoormiddag van 9.30 tot 12 uur komen wij samen aan het Van Arteveldeplein, dan staat er een enthousiaste leidingsploeg klaar die voor jou en je leeftijdsgenoten een leuke activiteit heeft voorbereid. Heel af en toe kunnen de vergaderingen ook op vrijdag- of zaterdagavond plaatsvinden.

Wij nodigen jou graag uit om eens te komen proeven van scouting!
Je bent welkom op onze overgang op zondag 18 september (vanaf 13u)
en op elke zondag van 9u30 tot 12u.
Omdat het toch altijd een beetje uittesten is wat scouting juist inhoudt, hebben wij in onze groep afgesproken dat nieuwe leden 3 vergaderingen een kijkje mogen komen nemen om dan te beslissen of ze definitief willen inschrijven. Je mag dus 3 keer 'proberen'.
Ook dan ben je verzekerd bij Scouts en Gidsen Vlaanderen (de koepel waartoe onze scoutsgroep behoort).

Momenteel zijn we volop bezig aan de laatste afwerking van ons nieuw lokaal. Op zaterdag 17 september om 20u is het openingsreceptie van ons nieuw lokaal.

Onze scoutsgroep is gelegen in Morstel-dorp, in een rustige omgeving van grasweiden, niet ver van Fort 4. Speels en met een groot hart voor natuur en avontuur proberen we werk te maken van samenwerking, engagement, inspraak, zich ten dienste stellen van anderen en verantwoordelijkheid nemen. Bij ons vind je een enthousiaste leidingsploeg, geen grootschalige werking, maar een werking die ruimte geeft aan jongens en meisjes om zich te ontwikkelen tot sportieve, creatieve en sociaal bewogen mensen.
We beginnen elk jaar met het 'startweekend' en sluiten het jaar af met een spetterende barbecue. Elke tak gaat 1 à 2 keer per jaar op weekend, daarnaast is er ook nog een groepsweekend en een te gek zomerkamp in de tweede helft van juli.

Bij onze scouts beleef je dolle avonturen samen met jongens en meisjes van jouw leeftijd. Zo is onze groep onderverdeeld in leeftijdstakken, namelijk:
Kapoenen: jongens en meisjes geboren in 2004 en 2005*
Welpen: jongens en meisjes geboren in 2002 en 2003*
Wolven: jongens en meisjes geboren in 2000 en 2001*
Jogi's: jongens en meisjes geboren in 1998 en 1999*
Givers: jongens en meisjes geboren in 1995, 1996 en 1997*
Jins: jongens en meisjes geboren in 1994*
Als je nog ouder bent, kan je leiding worden.
* De geboortejaren gelden voor scoutsjaar 2011-2012

Als je zondags naar de scouts komt, dan draag je steeds je uniform, hiermee bedoelen we je scoutshemd en je bordeau-grijze das. De das, tweedehands hemden, nieuwe hemden en de kentekens voor op het hemd kan je zondags na de vergadering aan het lokaal in het winkeltje kopen. Voor andere scoutsmateriaal kan je dan weer terecht in de Hopper winkel.

Elke maand verschijnt ons boekje: De Stafkaart. Hierin vind je per tak wat we die maand gaan doen. De Stafkaart bied je verder info en weetjes over onze scouts. Dus zeker de moeite om van voor tot achter door te lezen. Bij je inschrijving bestel je De Stafkaart mee, die je dan maandelijks in je bus vindt.

Als je graag nog wat extra informatie wenst, aarzel dan niet om onze groepsleiding te contacteren:
_e-mail naar groepsleiding@scouts43.be
_bel Elke (03/440.41.24) of Jeroen (03/449.47.67)